Pulpe de pui la cuptor cu rozmarin

pulpe de pui cuptor rozmarin jpeg

A trecut şi 1 Mai, carnea a sfârâit pe grătare, iar noi vă propunem acum o altă reţetă potrivit pentru un început de săptămână în forţă: pulpe de pui la cuptor cu rozmarin.

Pulpe de pui la cuptor cu rozmarin - Ingrediente

4 pulpe superioare 3-4 căţei de usturoi 1 linguriţă oregano uscat 1 crenguţă rozmarin verde (sau ½ linguriţă uscat) ¼ linguriţă piper proaspăt măcinat 2 roşii 4 linguri ulei 50 ml vin alb sare

Pulpe de pui la cuptor cu rozmarin - Mod de preparare

Se pudrează carnea cu sare şi piper şi se lasă la rece timp de o oră să se frăgezească. Se curăţă roşiile de pieliţe, se taie felii subţiri şi se prăjesc cu ulei bine încins până devin crocante. Se aşază pulpele într-o formă termorezistentă, se stropesc cu ulei, se condimentează cu oregano uscat şi rozmarin. Se adaugă usturoiul necurăţat de coajă (dar bine spălat!), roşiile prăjite şi se toarnă vinul în tavă. Se acoperă cu capac sau cu folie de aluminiu şi se pune la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. La jumătatea timpului se îndepărtează capacul şi se lasă să se rumenească frumos deasupra. Pulpele de pui la cuptor cu rozmarin Se servesc calde cu garnitură de salată verde.