Pulpe de pui la cuptor cu sos de muştar

pulpe de pui la cuptor cu sos de mustar jpeg

Busuiocul, pe care îl puteţi folosi din plin la prepararea cestei reţete de pulpe de pui la cuptor cu sos de muştar, este o sursă execelntă de vitamina K. Aceasta deţine un rol important în coagularea sângelui, în metabolismul muscular şi în cel osos. Pentru aceste pulpe de pui la cuptor cu sos de muştar foloseşte busuioc proaspăt.

Pulpe de pui la cuptor cu sos de muştar - Ingrediente (4 porţii)

4 ciocănele de pui 4 linguri ulei 2 linguri muştar 5 căţei usturoi busuioc proaspăt sare piper

Pulpe de pui la cuptor cu sos de muştar - Mod de preparare

Speli carnea şi o tamponezi cu hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de apă. Pisezi usturoiul şi îl amesteci cu puţină sare, piper şi ulei. Amesteci la fel ca la maioneză. Încorporezi apoi muştarul şi busuiocul spălat şi tocat.

Aşezi ciocănelele de pui într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Torni sosul de muştar peste ele. Încingi cuptorul. Acoperi vasul cu o folie de aluminiu. Laşi la copt 40-45 de minute. Cu 10 minute înainte de a le scoate, dai la o parte folia şi le laşi să se rumenească. Le serveşti calde, împreună cu garnitură de orez sau de cartofi. Opţional, poţi presăra deasupra frunze proaspete de busuioc.