Pulpe de pui umplute cu ciuperci FOTO
Când ai câteva pulpe de pui în frigider, prima sdată te gândeşti să le prăjeşti şi să le serveşti celor dragi cu o garnitură adecvată. Noi avem însă altă propunere pentru voi, o reţetă de pulpe de pui umplute cu ciuperci, o reţetă care din numai câteva ingrediente poate deveni piesa de rezistenţă a unui meniu festiv.
Pulpe de pui umplute cu ciuperci - Ingrediente (2 porţii)
2 pulpe mari 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi 300 g pleurotus 1 legătură pătrunjel 1 morcov mare 2 linguri sos de soia 500 ml vin alb 50 g unt sare piper
Pulpe de pui umplute cu ciuperci - Mod de preparare
Cureţi şi toci ceapa, usturoiul, ciupercile şi pătrunjelul. Toate ingredientele le amesteci într-un castron, adaugi morcovul ras şi sosul de soia. Pui sare şi piper şi amesteci bine.
Speli pulpele bine, le dezosezi, întinzi carnea şi o condimentezi cu sare şi piper. Aşezi amestecul de ciuperci pe carne.
Rulezi carnea şi o legi strâns cu aţă. Aşezi rulourile într-o tavă mai mică unsă cu unt şi o introduci la cuptor până încep să se rumenească.
Când s-au rumenit puţin, scoţi tava din cuptor, adaugi vinul şi dai din nou la cuptor până se rumenesc bine. Le scoţi aţa şi le aşezi pe un platou alături de sosul din tavă.