Pulpe de raţă cu piure de mazăre

pulpe de rata la cuptor jpeg

Un fel de mâncare special, pentru răsfăţul întregii familii.

Ingrediente (2 porţii)

2 pulpe de raţă sare 1 lingură cimbru uscat 4-5 căţei de usturoi 200 g unt 400 g mazăre 400 ml lapte 400 ml apă 1 lingură unt, pentru piure

Mod de preparare

Sărezi pulpele după gust, presari cimbru, le ungi cu unt, iar restul îl pui în tavă împreună cu căţeii de usturoi. Ţii pulpele la cuptor până ce furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Fierbi mazărea în lapte şi apă, o scurgi, o pasezi cu puţin lichid în care a fiert şi sare după gust. La final adaugi untul şi amesteci. Pentru ca piureul să fie cât mai fin, îl poţi trece printr-o sită. Serveşti pulpele cu piure.