Quiche cu cârnaţi

quiche cu carnati jpeg

Această reţetă de inspiraţie franţuzească este perfectă pentru micul dejun sau de ce nu, drept gustare la serviciu.

De ce ai nevoie pentru quiche cu cârnaţi

400 g făină

½ lingură sare

½ lingură pudră de usturoi

½ lingură oregano

¼ lingură rozmarin tocat

½ lingură frunze de busuioc tocate

120 g unt rece

150 g brânză tare

¼ cană apă rece

Pentru umplutură

9 ouă

250 ml smântână

1/3 cană ceapă tocată

2-3 cârnaţi

1 lingură sare

1 lingură piper

250 g brânză tare

Cum se prepară quiche-ul cu cârnaţi

Dă drumul la cuptor şi unge cu ulei o formă rotundă. Frământă într-un bol făina cu sarea, usturoiul, rozmarinul, oregano şi busuiocul, untul. Când s-au omogenizat, încorporezi brânza rasă şi apa. Întinde aluatul şi pune-l în tavă, inclusiv pe margini. Dă-l la frigider pentru 15-30 de minute.

În alt vas baţi ouăle, pui smântâna, cârnaţii tăiaţi, sare, piper şi brânza rasă. Pui amestecul peste aluat şi dai tava la cuptor până se rumeneşte quiche-ul. Laşi să se răcorească 15 minute înainte să serveşti.

Sursa foto http://bsugarmama.com

http://bsugarmama.com