Răsfăţ de weekend, tort de clătite cu portocale

tort de clatite jpeg

Cu un asemenea desert, vei aştepta cu nerăbdare sfârşitul de săptămână, doar pentru a gusta o felie de tort de clătite cu portocale.

Ai nevoie de

Pentru 15 clătite de grosime medie

1 l lapte

270 g făină

1lingură zahăr

2 linguri ulei

1 praf de sare

35 g unt

3 ouă

coaja rasă de la 1portocală

Pentru cremă

500 g smântână cu 35% grăsime

150 g zahăr

coaja rasă de la 1 portocală

Pentru decor

1 portocală

Pentru clătite, scoţi din timp ingredientele şi le laşi să stea măcar 2 ore la temperatura camerei. Baţi ouăle cu zahărul. Adaugi treptat făina cernută împreună cu sarea, coaja de portocală şi continui să amesteci. Torni laptele şi laşi compoziţia deoparte 20 de minute. Ulterior, încorporezi uleiul.

Ungi o tigaie cu unt şi torni câte puţin din aluatul de clătite. Coci clătitele pe ambele părţi. Din acest aluat pregăteşti 15 clătite mai groase.

Pentru cremă, mixezi smântâna grasă cu zahărul şi coaja de portocală. Ungi fiecare clătită cu cremă. Decorezi tortul cu felii de portocală proaspătă şi-l dai la frigider 2 ore.