Rasol de vită cu legume la cuptor

rasol vita legume shutterstock 41748880 jpeg

Un adevărat festin ne propunem să fie meniul de astăzi. Iar reţeta de mai jos este o dovadă în acest sens.

Ingrediente

4 bucăţi rasol mici de vită 1/2 praz 150 g morcovi mici 200 g ciuperci mici 300 g cartofi dulci 100 ml vin roşu 100 ml supă de vită 2 linguri unt coajă de lămâie sare piper

Pentru amestecul condimentat

4 căţei de usturoi

2 linguri rozmarin uscat

2 linguri măghiran sau oregano

50 ml ulei

sare

piper

Cum se prepară

Într-un castronel, se amestecă usturoiul zdrobit, jumătate din rozmarin, jumătate din măghiran (sau oregano), două linguri de ulei, sare şi piper, după gust.

Se fac câteva incizii în bucăţile de rasol şi se introduce câte puţină pastă condimentată.

Pe fundul unui vas mare, se aşază prazul tăiat fâşii, restul din pasta condimentată, apoi rasoalele, morcovii, cartofii, ciupercile. Se presară sare şi piper, după gust, se stropesc cu restul de ulei, se adaugă bucăţele de unt şi se pune vasul la cuptor pentru circa 30 de minute.

Se scoate vasul din cuptor, se întorc bucăţile de carne, se adaugă supa de vită, vinul, coaja de lămâie şi se introduce din nou la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute, până când carnea este bine pătrunsă şi frumos rumenită.

sursa foto: Shutterstock