Rasol de vită cu măsline

rasol vita masline jpeg

Am pregătit pentru voi o delicioasă reţetă de rasol de vită cu măsline şi sperăm să vă placă la fel de mult cât ne-a plăcut şi nouă.

Ingrediente pentru rasol de vită cu măsline

1 rasol mare de vită 4 morcovi mari 1 fir de praz (partea albă) 1 ţelină mică 150 g măsline verzi umplute cu gogoşari 150 ml suc de roşii 3 linguri ulei 250 ml supă de carne 50 ml vin alb sec 1 lingură pastă de tomate oregano uscat cimbru uscat 1 praf de chimen măcinat sare piper

Mod de preparare pentru rasol de vită cu măsline

Rasolul se curăţă, se dezosează, se taie felii groase, se spală, se usucă bine cu prosoape absorbante şi se rumenesc în ulei bine încins, pe ambele părţi. Se scot din ­tigaie şi se păstrează ­calde.

În grăsimea rămasă, se căleşte prazul tăiat bucăţi de circa 2 cm, morcovii tăiaţi felii şi ţelina rasă. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă din nou carnea, se pune ­supa caldă de carne şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute, ­până când carnea este bine ­pătrunsă.

Se adaugă măslinele, sucul de roşii, pasta de tomate, vinul, ierburile aromate, sare şi piper, ­după gust. Se ­lasă să fiarbă în continuare încă 10 minute. Rasolul de vită cu măsline se serveşte cald.