Raţă cu portocale

rata cu portocale jpeg

Nu ştim de câte ori avem ocazia să gătim o astfel de mâncare, dar cu siguranţă atunci când trebuie să preparăm raţă cu portocale trebuie să ştim cum să o facem.

Ingrediente pentru raţă cu portocale

2 bucăţi piept de raţă (congelat sau proaspăt) 4-5 portocale 200 ml vin alb 200 ml supă de pui 6 linguri sos de soia 2 linguri vin roşu 3 linguri zahăr brun 1 baton scorţişoară 2-3 mere mici coapte sare piper

Mod de preparare raţă cu portocale

Se usucă pieptul de raţă cu prosoape absorbante, se condimentează cu ­sare şi piper şi se lasă la temperatura camerei până se prepară sosul. Se cojesc două portocale cu un cuţit bine ascuţit, se taie coaja bucăţele şi se amestecă cu zeama stoarsă de la toate portocalele, cu supa de pui, vinul alb, zahărul brun şi batonul de scorţişoară rupt în bucăţi mai mici. Se lasă compoziţia să fiarbă la foc mic circa o oră, amestecând des, până când sosul scade şi devine gelatinos. Se lasă să se răcească.

Se aşază pieptul de raţă cu pielea în jos într-o tigaie neaderentă, se lasă să se prăjească şapte minute cu capac, se scurge grăsimea formată, se întoarce pieptul pe partea cealaltă şi se lasă să se prăjească sub capac ­încă şapte minute. Se întoarce din nou carnea cu pielea în suc, se lasă să se mai frigă trei minute şi se opreşte ­focul. Se scurge grăsimea adunată, se adaugă sosul de soia şi ­vinul ­roşu şi se lasă carnea să se odihnească în sos 10 minute. Din când în când, se stropeşte cu sos pe deasupra, pentru a se pătrunde uniform cu

aromele lui.

Se aşază pieptul de raţă în tigaia cu sos de portocală, se lasă să se încălzească, la foc mic, 2-3 minute, apoi se serveşte tăiat felii şi garnisit cu mere coapte şi cu felii de portocale.Aşa că nu vi s-a părut greud e preparat această raţă cu portocale?