Raţă pe pat de legume

rata cu legume jpeg

Pe cât arată de spectaculos, pe atât este de bun acest preparat. Unde mai pui la socoteală că raţa pe pat de legume nici nu este greu de preparat!

De ce ai nevoie pentru raţă pe pat de legume

1 raţă de aproximativ 2 kg

3 linguriţe sare

1 linguriţă piper

3 căţei de usturoi

3 morcovi

1 măr

1 portocală

2 ardei

2 cepe

1 linguriţă boia

200 ml supă de pui

100 ml vin alb

Cum se prepară raţa pe pat de legume

Combini sarea cu piperul şi boiaua iute. Cu o seară înainte să o prepari, freci raţa cu aceste condimente, atât la exterior, cât şi la interior. Înţepi pieptul din loc în loc cu o furculiţă.

Toci bucăţi mari cepele şi usturoiul, le pui într-un vas şi aşezi peste ele raţa. Acoperi vasul cu o folie şi-l dai la frigider peste noapte. O doua zi, pui raţa într-o tavă, cepele, usturoiul, morcovii tocaţi, mărul şi portocala tocate, torni supa de pui şi vinul alb şi dai tava la cuptor pentru aproximativ 2 ore şi jumătate. Din când în când stropeşti raţa cu sosul din tavă. Este gata când furculiţa intră cu uşurinţă în carne.

raţa

Sursa http://www.vibrantplate.com

http://www.vibrantplate.com

Friptură de vită la cuptor cu cartofi

Friptură de vită la cuptor cu cartofi

Cum faci cele mai gustoase clătite din cartofi

Cum faci cele mai gustoase clătite din cartofi

Rulouri umplute cu branza

Rulouri umplute cu branza