Raţă pe pat de legume

Pe cât arată de spectaculos, pe atât este de bun acest preparat. Unde mai pui la socoteală că raţa pe pat de legume nici nu este greu de preparat!
De ce ai nevoie pentru raţă pe pat de legume
1 raţă de aproximativ 2 kg
3 linguriţe sare
1 linguriţă piper
3 căţei de usturoi
3 morcovi
1 măr
1 portocală
2 ardei
2 cepe
1 linguriţă boia
200 ml supă de pui
100 ml vin alb
Cum se prepară raţa pe pat de legume
Combini sarea cu piperul şi boiaua iute. Cu o seară înainte să o prepari, freci raţa cu aceste condimente, atât la exterior, cât şi la interior. Înţepi pieptul din loc în loc cu o furculiţă.
Toci bucăţi mari cepele şi usturoiul, le pui într-un vas şi aşezi peste ele raţa. Acoperi vasul cu o folie şi-l dai la frigider peste noapte. O doua zi, pui raţa într-o tavă, cepele, usturoiul, morcovii tocaţi, mărul şi portocala tocate, torni supa de pui şi vinul alb şi dai tava la cuptor pentru aproximativ 2 ore şi jumătate. Din când în când stropeşti raţa cu sosul din tavă. Este gata când furculiţa intră cu uşurinţă în carne.
Sursa http://www.vibrantplate.com
Friptură de vită la cuptor cu cartofi
Friptură de vită la cuptor cu cartofi
Cum faci cele mai gustoase clătite din cartofi