Raţă thailandeză

1366046463 0713rata 20thailandeza jpeg

Ingrediente: 1 piept de raţă, 1 ardei gras roşu, 1 ardei capia verde, 1 ceapă, 1 morcov potrivit, 2 linguri ulei de măsline, frunze de busuioc, sare piper

Pentru sosul marinat: 1 lingură condimente aromatizate (curry, oregano, busuioc, cimbru), 300 ml vin alb sec, 3 căţei de usturoi sare piper

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică

Tai pieptul de raţă fâşii, le presari cu amestecul de condimente aromatizate, pui căţeii de usturoi zdrobiţi, sare şi piper, după gust. Le aşezi într-un castron, torni peste ele vinul şi le laşi la marinat 2-3 ore, la rece, având grijă să le întorci din când în când în sos.

Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi bucăţile de carne scurse de sos, le căleşi 5-6 minute, având grijă să nu se ardă. Adaugi apoi ceapa tăiată mărunt, morcovul tăiat felii subţiri, ardeii tăiaţi fâşii şi continui călirea 2-3 minute. Adaugi sosul marinat şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute, până când carnea este bine pătrunsă. Serveşti mâncarea ca atare, garnisită cu frunze de busuioc verde, dar poate fi adăugat şi orez fiert.