Ratatouille

Roasted Vegetable Ratatouille jpeg

Ingrediente: 500 grame de vinete 500 grame de dovlecei 500 grame de ardei gras(roşu, verde şi galben) 3 linguri de ulei

3 linguri de ulei

4 cepe tocate

1 kg de roşii opărite şi curăţate de coajă

4 căţei de usturoi zdrobiţi

Sare

Piper

O foaie de dafin

Pătrunjel tocat

Nucşoară

Mod de preparare:

Vinetele şi dovleceii se taie cuburi. Se pun la călit(rând pe rând), după care se răstoarnă într-o cratiţă separată şi se amestecă.

Pentru sos: Se încinge uleiul şi se rumeneşte ceapa. Se adaugă nucşoara, roşiile tăiate, usturoiul, sarea, piperul şi foaia de dafin.

Se lasă să dea într-un clocot , apoi se adaugă vinetele, dovleceii, şi ardeii, se presară pătrunjelul tocat şi se serveşte imediat după.