Ravioli cu carne tocată, verdeaţă şi sos tomat
Cui nu-i plac pastele? De fapt, ar putea fi unii mofturoşi, dar suntem siguri că, după ce vor gusta numai din acest preparat se vor îndrăgosti de paste şi nu vor mai face nazuri.
Ingrediente
Pentru ravioli
400 g făină 5 ouă 2 linguri ulei 250 g carne tocată 3 fire busuioc 1 căţel usturoi sare piper
Pentru sos
6 roşii
4 fire busuioc
4 fire coriandru
2 fire ceapă
ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Pentru aluatul de ravioli - pe masa de lucru (sau planşetă) se amestecă făina cu sarea, se face o adâncitură unde se pun ouăle. Se adaugă uleiul şi se frământă un aluat care se va acoperi cu o folie şi se dă la rece.
Pentru sos - se scufundă roşiile câteva secunde în apă clocotită şi apoi se înlătură pieliţele. Se mărunţesc roşiile.
În două linguri de ulei încins se pun roşiile, se adaugă sare şi piper şi se lasă la foc mic penrtu 20 de minute amestecând mereu. Se spală busuiocul şi coriandrul pentru sos, se opresc câteva frunze pentru decor iar restul se taie mărunt. Se curăţă şi se taie usturoiul şi se adaugă în carnea tocată.
Se întinde aluatul într-o singură foaie groasă de 1 cm. După ce a fost bine întins se taie toată bucata în două. Se va folosi o foaie şi a doua se lasă deoparte (întinsă, nu ghem) pentru puţin timp.
Pe foaia care a rămas pe masă, se va pune la distanţă de o,5 cm câte o linguriţă cu umplutură de carne. După ce s-a terminat toată carnea, se acoperă totul cu foaia de aluat pusă deoparte, se presează uşor ca să se lipească foaia de sus de foaia de jos dar numai pe zonele unde este aluat.
Cu o rotiţă dantelată (specială de patiserie) se decupează raviolii. În lipsa unei rotiţe, se pot tăia raviolii cu un cuţit foarte bine ascuţit. Se pun raviolii să fiarbă în apă clocotită unde se lasă 3 minute. Se scot pe un platou şi se presară cu sare şi piper. Se stropesc cu sosul de roşii şi se presară cu verdeaţă mărunt tocată. Se aduc la masă alături de parmezan ras şi dacă este mai mult, se aduce şi sosul de roşii.
sursa foto: Photoland