Reţetă de tort cu mere întregi

tort cu mere si branza jpeg

Nu sunt multe reţetele de dulciuri preparate cu fructe întregi. Dar şi cele pregătite astfel, sunt absolut delicioase. Iată o reţetă de tort cu mere întregi pe care o poţi prepara pentru cei dragi. Te vei răsfăţa cu o felie din acest tort pe care trebuie să-l însoţeşti cu un pahar de lichior ori de un vin dulce.

Reţetă de tort cu mere întregi - Ingrediente (1 tort)

Pentru aluat 1 kg făină 200 g zahăr pudră 200 g unt 3 ouă 300 ml lapte 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 pacheţel praf de copt un praf de sare

1 kg brânză dulce

5 ouă

1 fiolă esenţă de vanilie

4 mere

200 g stafide

200 g alune

50 ml rom

un pic de gelatină

Reţetă de tort cu mere întregi - Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă toate ingredientele şi se frământă până se obţine o cocă potrivit de tare, care se lasă la frigider 30 de minute. Brânza se amestecă cu ouăle şi esenţa de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele se pun la înmuiat cu romul pentru 30 de minute.

Pe o planşetă se zdrobesc alunele şi se amestecă cu stafidele scurse. Merele se spală, se scobesc şi se umplu cu amestecul de stafide şi alune, iar aluatul se împarte în două.

Prima parte de aluat se întinde şi se aşază pe fundul unei forme rotunde unse cu ulei şi tapetată cu făină. A doua parte se întinde şi se aşază pe marginile formei. Pune gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă

Se aşază merele umplute în formă şi se toarnă crema de brânză. Se introduce la cuptor pentru circa o oră, până se rumeneşte. Când se scoate din cuptor, se unge cu gelatina topită cu 2 linguri de zahăr şi se ornează cu alune. Se lasă la răcit înainte de a fi tăiată.