Reţeta originală de Tiramisu: secretele preparării unui desert perfect, dezvăluite de un chef italian

Tiramisu jpeg

Tiramisu este cel mai popular desert italian, reţeta fiind reprodusă şi nuanţată de bucătari din toate colţurile lumii. Totuşi, varianta originală nu are rival, potrivit unui chef italian, care explică cum se poate face, într-o manieră atât de simplă încât şi copiii pot încerca să gătească, cel mai gustos tiramisu.

Tiramisu, cel mai popular „dolce” italian, a fost reinterpretat în fel şi chip în bucătăriile din toată lumea. Cu toate acestea, reţeta originală, făcută după regulile italienilor, este greu de egalat. Giuliana Lomazzi, chef, jurnalist culinar şi autoare de cărţi de bucate, dezvăluie însă care sunt secretele unui desert tiramisu desăvârşit, pe care îl pot face chiar şi cei mici, mai ales că nu are nevoie de coacere. „Înainte de a începe să-l preparaţi, este foarte important să însiropaţi baza moderat, altfel tiramisul va fi prea moale şi mai puţin savuros. În acelaşi timp, trebuie să aveţi grijă ca toată baza să fie însiropată în întregime şi să nu mai existe niciun pişcot uscat”, sfătuieşte expertul culinar.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro