Reţetă pentru prichindei: deliciu cu zmeură

deliciu cu zmeura jpg jpeg

Anda Calinici, un ciocolatier de profesie... psiholog, te fascinează cu entuziasmul cu care îţi împărtăşeşte reţetele prăjiturilor. Am aflat de la Anda secretele deserturilor perfecte, dar şi ale mâncărurilor sănătoase pentru bebeluşi. De această dată, îţi propunem un deliciu cu zmeură, perfect pentru prichindelul tău.

Ingrediente

250 g zmeură (congelată sau proaspătă) sucul de la o mandarină 1 linguriţă de amidon (8 g) câteva merişoare sau stafide tocate mărunt 10 g zahăr brut 15 g zahăr brut 20 g făină integrală scorţişoară 25 g făină de migdale 15 g unt

Preparare

Fructele, sucul de mandarină, merişoarele sau stafidele, amidonul şi 10 g de zahăr brut le amesteci şi le torni într-un castronel de ceramică uns cu unt.

Separat, amesteci cele două tipuri de făină cu 15 g de zahăr şi scorţişoara. Tai untul rece în bucăţele şi îl combini cu ingredientele usacte, cu ajutorul degetelor, până când coca devine ca un nisip umezit.

Le pui peste amestecul cu fructe din castronelul de ceramică şi le dai la cuptor, încins la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute.