Reţeta tradiţională de bulz
Ciobanii din zona Bran-Moeciu spun că cea mai bună mămăligă pentru bulz se face pe foc iute, se răstoarnă pe o suprafaţă plană, se taie numai cu aţă, iar umplutura să fie musai din brânză de burduf preparată tradiţional.
Ingrediente
300 g mălai 1 l apă sare 300 g brânză de oi sau brânză de burduf 4 linguri de unt
Preparare
Pui apa la fiert într-un ceaun, adaugi sare şi faci o mămăligă pripită pe care o laşi să se răcorească. Cu mâna umedă iei bucăţi de mămăligă potrivit de mari şi le turteşti puţin.
La mijlocul fiecăreia pui puţin unt şi o lingură de brânză, apoi strângi şi îi dai o formă rotundă. Bulzii formaţi îi dai la cuptor sau îi pui pe jar (dacă eşti la iarbă verde) şi îi laşi până devin crocanţi la suprafaţă.
Brânza din interior trebuie să se topească. Se mănâncă imediat, simpli sau cu smântână.