Reţete de fursecuri. Cele mai rapide şi delicioase fursecuri

5 fursecuri mere jpg jpeg

Îţi prezentăm cele mai îndrăgite, gustoase şi rapide fursecuri pe care le poţi face acasă din câteva ingrediente şi foarte puţin efort. Aceste reţete le poţi folosi la orice masă festivă sau în oricar seară în care ai poftă de un fursec cald şi un pahar de lapte rece.

Pricomigdale cu ciocolată

Ingrediente:

6 albuşuri

200 g miez de nuci

100 g îndulcitor

30 g făină

9-10 picături esenţă de migdale

1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru umplutură

100 g ciocolată amăruie fără zahăr

2 linguri unt

80 ml lapte

Mod de preparare:

Pentru umplutură, torni laptele fiert peste ciocolata sfărâmată şi amesteci până se topeşte. Încorporezi untul tăiat cubuleţe şi bagi crema la frigider.

Mărunţeşti miezul de nuci cu blenderul sau îl dai prin maşina de tocat, adaugi albuşurile bătute separat cu îndulcitorul. Aşezi vasul pe aragaz, la foc mic şi le ţii până când se încălzeşte compoziţia, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Dai de pe foc, amesteci, adaugi esenţa de migdale, făina, în ploaie şi zahărul vanilat.

Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi, cu un poş sau cu o pungă pe care o tai la un colţ, formezi pricomigdale şi dai tava, la foc mic la cuptorul bine încins.  Le ţii până când capătă o culoare uşor arămie.

Le laşi la răcorit, dezlipeşti uşor fursecurile şi le umpli 2 câte 2 cu crema de ciocolată.

Fursecuri cu unt de arahide

fursecuri cu unt de arahide jpg jpeg

Ingrediente pentru fursecuri cu unt de arahide:

350 g unt de arahide neîndulcit, topit

220 g făină

50 g zahăr

1 lingură esenţă de vanilie

1 praf de sare

440 g fulgi de ciocolată neagră, topiţi

1 lingură ulei de cocos

Cum prepari fursecuri cu unt de arahide:

Într-un castron, combini untul de arahide cu făina, zahărul, esenţa de vanilie şi cu sarea. Le amesteci bine pentru a se omogeniza.

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri, iei din compoziţie şi formezi bile, pe care le presezi uşor pentru a le aplatiza. Le dai la rece, aproximativ o oră.

Într-un vas, amesteci fulgii de ciocolată neagră cu uleiul de cocos. Scufunzi fursecurile în ciocolată şi le aşezi într-un vas tapetat cu hârtie de copt. Le stropeşti cu untul de arahide rămas şi dai la rece, circa 10 minute. Le serveşti reci.

Fursecuri  cu rom şi cacao

fursecuri cu rom si cacao jpg jpeg

Ingrediente:

Pentru aluat


200 g unt, la temperatura camerei


200 g zahăr pudră


3 gălbenuşuri


310 g făină

Pentru umplutură


150 g unt, la temperatura camerei


100 g zahăr pudră


50 g cacao


2 linguri rom

Pentru glazură


200 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Tai untul bucăţele şi îl freci cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Apoi, amestecând continuu, adaugi câte un gălbenuş. Ulterior, după ce ai încorporat toate gălbenuşurile, pui făina în ploaie.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul unui poş, formezi bastonaşe lungi de aluat. Dai tava la copt până se rumenesc uşor. Prepari crema, pentru care omogenizezi untul tăiat bucăţele cu zahărul pudră până când devine spumoasă. Adaugi cacaua şi romul. Uneşti cu cremă câte două fursecuri, iar ciocolata pentru glazură o topeşti pe baie de aburi, apoi le decorezi cu ea.

Fursecuri fragede din caramel

fursecuri jpg jpeg

De ce ai nevoie pentru fursecuri din caramel

150 g unt

200 g zahăr brun

1 ou

1 linguriţă esenţă de vanilie

300 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

100 g fulgi de caramel

3 batoane ciocolată cu caramel

Cum se prepară fursecurile fragede din caramel:

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi untul cu zahărul brun până când acesta din urmă se dizolvă, apoi adaugi esenţa de vanilie şi oul. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt, sarea şi omogenizezi.  La final, pui fulgii de caramel şi ciocolata tocată. Formezi fursecurile cu mâna umedă, le aplatizezi uşor şi el aşezi în tavă cu spaţii între ele. Le dai la cuptor aproximativ 15 minute.