Reţete de fursecuri. Cele mai rapide şi delicioase fursecuri
Îţi prezentăm cele mai îndrăgite, gustoase şi rapide fursecuri pe care le poţi face acasă din câteva ingrediente şi foarte puţin efort. Aceste reţete le poţi folosi la orice masă festivă sau în oricar seară în care ai poftă de un fursec cald şi un pahar de lapte rece.
Pricomigdale cu ciocolată
Ingrediente:
6 albuşuri
200 g miez de nuci
100 g îndulcitor
30 g făină
9-10 picături esenţă de migdale
1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru umplutură
100 g ciocolată amăruie fără zahăr
2 linguri unt
80 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru umplutură, torni laptele fiert peste ciocolata sfărâmată şi amesteci până se topeşte. Încorporezi untul tăiat cubuleţe şi bagi crema la frigider.
Mărunţeşti miezul de nuci cu blenderul sau îl dai prin maşina de tocat, adaugi albuşurile bătute separat cu îndulcitorul. Aşezi vasul pe aragaz, la foc mic şi le ţii până când se încălzeşte compoziţia, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Dai de pe foc, amesteci, adaugi esenţa de migdale, făina, în ploaie şi zahărul vanilat.
Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi, cu un poş sau cu o pungă pe care o tai la un colţ, formezi pricomigdale şi dai tava, la foc mic la cuptorul bine încins. Le ţii până când capătă o culoare uşor arămie.
Le laşi la răcorit, dezlipeşti uşor fursecurile şi le umpli 2 câte 2 cu crema de ciocolată.
Fursecuri cu unt de arahide
Ingrediente pentru fursecuri cu unt de arahide:
350 g unt de arahide neîndulcit, topit
220 g făină
50 g zahăr
1 lingură esenţă de vanilie
1 praf de sare
440 g fulgi de ciocolată neagră, topiţi
1 lingură ulei de cocos
Cum prepari fursecuri cu unt de arahide:
Într-un castron, combini untul de arahide cu făina, zahărul, esenţa de vanilie şi cu sarea. Le amesteci bine pentru a se omogeniza.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri, iei din compoziţie şi formezi bile, pe care le presezi uşor pentru a le aplatiza. Le dai la rece, aproximativ o oră.
Într-un vas, amesteci fulgii de ciocolată neagră cu uleiul de cocos. Scufunzi fursecurile în ciocolată şi le aşezi într-un vas tapetat cu hârtie de copt. Le stropeşti cu untul de arahide rămas şi dai la rece, circa 10 minute. Le serveşti reci.
Fursecuri cu rom şi cacao
Ingrediente:
Pentru aluat
200 g unt, la temperatura camerei
200 g zahăr pudră
3 gălbenuşuri
310 g făină
Pentru umplutură
150 g unt, la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
50 g cacao
2 linguri rom
Pentru glazură
200 g ciocolată neagră
Mod de preparare
Tai untul bucăţele şi îl freci cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Apoi, amestecând continuu, adaugi câte un gălbenuş. Ulterior, după ce ai încorporat toate gălbenuşurile, pui făina în ploaie.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul unui poş, formezi bastonaşe lungi de aluat. Dai tava la copt până se rumenesc uşor. Prepari crema, pentru care omogenizezi untul tăiat bucăţele cu zahărul pudră până când devine spumoasă. Adaugi cacaua şi romul. Uneşti cu cremă câte două fursecuri, iar ciocolata pentru glazură o topeşti pe baie de aburi, apoi le decorezi cu ea.
Fursecuri fragede din caramel
De ce ai nevoie pentru fursecuri din caramel
150 g unt
200 g zahăr brun
1 ou
1 linguriţă esenţă de vanilie
300 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
100 g fulgi de caramel
3 batoane ciocolată cu caramel
Cum se prepară fursecurile fragede din caramel:
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi untul cu zahărul brun până când acesta din urmă se dizolvă, apoi adaugi esenţa de vanilie şi oul. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt, sarea şi omogenizezi. La final, pui fulgii de caramel şi ciocolata tocată. Formezi fursecurile cu mâna umedă, le aplatizezi uşor şi el aşezi în tavă cu spaţii între ele. Le dai la cuptor aproximativ 15 minute.