Risotto cu legume

Rissoto jpeg

Un preparat de care nu trebuie să îţi fie frică, dacă nu te descurci prea bine în bucătărie. Risotto are câteva secrete, pe care dacă le respecţi, este imposibil să dai greş. Unde mai pui că este un preparat sănătos şi delicios.

Risotto cu legume

300 g orez pentru risotto  1 ceapă mică  150 g zucchini 150 g mazăre congelată  150 ml vin alb 500 ml supă de legume 150 g parmezan ras 50 g parmezan fâşii sare  piper  ulei  fire de pătrunjel

Risotto cu legume

Toci ceapa şi o pui într-o tigaie cu ulei încins. O amesteci frecvent până devine sticloasă, apoi adaugi zucchini tăiat cubuleţe şi mazărea. Le laşi să se călească 2 minute. Pui orezul spălat în mai multe ape. Amesteci frecvent 2-3 minute, apoi torni vinul. După ce s-a evaporat alcoolul, adaugi supă din când în când pe măsură ce este absorbită de orez. Amesteci frecvent. Potriveşti de sare şi piper. Guşti şi, când orezul este fiert, opreşti focul, apoi presari parmezanul ras.

Serveşti risotto decorat cu fâşii de parmezan, piper şi cu fire de pătrunjel proaspăt.