Risotto cu legume

Pentru cei care se pregătesc să intre în Postul Paştelui, le-am pregătit o reţetă bună de tot, risotto cu legume.
De ce ai nevoie pentru risotto cu legume
250 g dovlecei › 200 g ardei roşii › 200 g orez de risotto › 140 g ciuperci champignon › 750 g supă de legume › 50 ml ulei de măsline › 2 căţei usturoi › 2 cepe › 2 linguri margarină › sare › piper
Cum se prepară risotto cu legume
Se taie ceapa şi usturoiul mărunt şi se sotează în uleiul de măsline, se adaugă orezul, care se rumeneşte circa 5 minute, amestecându-se mereu. Se stinge cu supa de legume şi se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute.
Între timp, dovleceii, ardeii şi ciupercile se taie cuburi şi se adaugă peste orez. Se lasă să fiarbă, amestecându-se mereu, până când orezul absoarbe tot lichidul. Asta poate dura circa 25-30 de minute. Apoi se adaugă margarina şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.