Roşii umplute

tomatoes stuffed with lamb jpeg

Consumate crude, în salate sau în diferite preparate, roşiile sunt la fel de sănătoase şi gustoase. Concluzia? Profitaţi din plin de ele pe toată durata verii.

Dificultate mică Preparare 90' Pentru 8 porţii

Ingrediente

4 roşii mai mari

2 linguri ulei de măsline

2 căţei de usturoi

1 ceapă

250 g carne de miel

200 ml supă de legume

1 lingură muguri de pin

1 vârf cuţit de cimbru uscat

sare

piper

1 lingură unt

Mod de preparare

Tai capacele roşiilor, le cureţi de miez cu o linguriţă şi le pui la scurs. Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi ceapa tocată mărunt, o lingură de apă şi laşi pe foc până devine sticloasă.

Pui usturoiul tăiat mărunt peste ceapă, mai laşi un minut, după care adaugi carnea de miel tăiată cubuleţe mici, cimbrul şi laşi să se prăjească pe toate părţile.

Torni supa de legume şi laşi să fiarbă, la foc mic, până carnea este pătrunsă şi sosul a scăzut. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi dai deoparte. Adaugi peste carne mugurii de pin, încorporezi bine şi umpli roşiile cu amestecul de carne. Le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt, le pui capacele, apeşi uşor, le acoperi cu folie de aluminiu şi le introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute.