Roşii umplute cu carne

rosii umplute jpeg

E sfârşit de săptămână şi ai mai mult timp pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare. Pentru aceste roşii umplute cu carne nu ai însă, nevoie de prea mult timp. Se fac foarte repede.

<h2 style="font-size: 16px;">Ingrediente pentru roşii umplute cu carne</h2>

4-5 roşii mari

1 kg carne tocată

2 cepe mari

3 linguri orez

4 linguri ulei

1 lingură pastă de roşii

1 legătură mărar verde

1 legătură pătrunjel verde

1 linguriţă oregano uscat

½ linguriţă tarhon uscat

sare

piper

<h2 style="font-size: 16px;">Mod de preparare pentru roşii umplute cu carne</h2>

Speli roşiile, le tai un capac, scoţi conţinutul cu o linguriţă şi le aşezi la scurs până prepari umplutura.

Căleşti ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins şi o lingură de apă. Când începe să se îngălbenească uşor, adaugi orezul spălat, scurs de apă, carnea tocată, pulpa scoasă din roşii şi le căleşti . Adaugi verdeaţa tăiată mărunt, condimentele uscate, sare şi piper, după gust. Amesteci totul şi umpli roşiile cu această compoziţie.

Aşezi roşiile într-un vas, care suportă temperatura ridicată, le stropeşti cu ulei, adaugi pasta de roşii diluată cu apă caldă şi le dai la cuptor pentru circa 35 de minute, la foc potrivit. Serveşti roşiile umplute cu carne fierbinţi cu smântână.