Roşii umplute cu orez
Tarabele sunt pline de roşii, ieftine şi bune, iar precupeţii te îmbie la fiecare pas. Aşa că profită şi prepară-le în fel şi chip. Iată o idee de rosii umplute cu orez:
Dificultate mică Preparare 75' Pentru 6 porţii
Ingrediente
6-7 roşii
150 g orez cu bobul rotund
1 ceapă mare
3 linguri ulei
200 ml supă strecurată de legume sau apă caldă
pătrunjel şi mărar verde
frunze de busuioc verde
sare
piper
Mod de preparare
Speli roşiile, tai un căpăcel deasupra fiecăreia, scoţi miezul cu grijă şi le laşi, cu gura în jos, să se scurgă de zeamă. Miezul scos îl păstrezi.
Între timp, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie, adaugi orezul ales, spălat şi bine scurs şi îl căleşti împreună cu ceapa, amestecând mereu, până se rumeneşte
uşor. Adaugi pulpa de roşii mixată şi laşi să fiarbă câteva minute, apoi iei tigaia de pe foc.
Condimentezi orezul cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, apoi umpli cu el roşiile, lăsând loc orezului să se umfle la fiert. Aşezi aceste rosii umplute cu orez într-un vas termorezistent, le acoperi cu capacele, torni în vas supa de legume sau apă caldă, presari puţină sare şi piper, stropeşti cu puţin ulei şi introduci vasul la cuptor pentru circa 40 de minute.
Serveşti aceste rosii umplute cu orez reci, stropite cu sosul din cratiţă şi garnisite cu frunze parfumate de busuioc.