Roşii umplute cu orez

rosii umplute cu orez shutterstock 91104878 jpeg

Tarabele sunt pline de roşii, ieftine şi bune, iar precupeţii te îmbie la fiecare pas. Aşa că profită şi prepară-le în fel şi chip. Iată o idee de rosii umplute cu orez:

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 6 porţii

Ingrediente

6-7 roşii

150 g orez cu bobul rotund

1 ceapă mare

3 linguri ulei

200 ml supă strecurată de legume sau apă caldă

pătrunjel şi mărar verde

frunze de busuioc verde

sare

piper

Mod de preparare

Speli roşiile, tai un căpăcel deasupra fiecăreia, scoţi miezul cu grijă şi le laşi, cu gura în jos, să se scurgă de zeamă. Miezul scos îl păstrezi.

Între timp, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie, adaugi orezul ales, spălat şi bine scurs şi îl căleşti împreună cu ceapa, amestecând mereu, până se rumeneşte

uşor. Adaugi pulpa de roşii mixată şi laşi să fiarbă câteva minute, apoi iei tigaia de pe foc.

Condimentezi orezul cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, apoi umpli cu el roşiile, lăsând loc orezului să se umfle la fiert. Aşezi aceste rosii umplute cu orez într-un vas termorezistent, le acoperi cu capacele, torni în vas supa de legume sau apă caldă, presari puţină sare şi piper, stropeşti cu puţin ulei şi introduci vasul la cuptor pentru circa 40 de minute.

Serveşti aceste rosii umplute cu orez reci, stropite cu sosul din cratiţă şi garnisite cu frunze parfumate de busuioc.

Mere umplute in aluat

Mere umplute in aluat

Chifle umplute

Chifle umplute

Ciuperci umplute cu rosii

Ciuperci umplute cu rosii