Ruladă colorată

Ingrediente: 300 g somon afumat, 500 g, brânză de vaci, 1 kg spanac, 4 ouă, 1 legătură de mărar verde, 1 legătură ceapă verde, 1 legătură usturoi verde, 3 linguri făină piper măcinat
Pentru decor: 8-10 măsline verzi, 1 lămâie
Mod de preparare
Număr porţii: 3 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie
Fierbi spanacul în apă cu sare câteva minute, îl scurgi şi îl toci mărunt împreună cu mărarul, ceapa şi usturoiul verde. Adaugi un ou întreg bătut, făina, sare şi piper şi trei albuşuri bătute spumă. Întinzi compoziţia într-o tavă unsă şi tapeta tă cu folie de copt şi o in troduci la cuptor pentru circa 15 minute.
Amesteci brânza cu cele trei gălbenuşuri rămase, sare şi piper şi tai somonul fâşii subţiri. Scoţi foaia de spanac din cuptor pe o folie alimentară, o rulezi cu tot cu folie şi o laşi să se răcorească.
Opreşti un sfert dincompoziţia de brânză. Desfaci foaia de spanac, o ungi pe toată suprafaţa cu compoziţia de brânză, adaugi fâşiile de somon şi rulezi. O dai la rece şi o serveşti tăiată felii, decorată cu brânza oprită, măsline şi felii de lămâie.