Ruladă cu bacon şi carne tocată, reţetă pentru ocazii festive

1 rulada cu bacon jpg jpeg

De pe masa de sărbătoare nu pot lipsi bucatele special pregătite pentru cei dragi. Iar această ruladă cu bacon şi carne tocată va fi cu siguranţă atracţia principală a mesei.

De ce ai nevoie pentru ruladă cu bacon şi carne tocată

1 cotlet de porc (1 kg)

250 g bacon feliat

250 g carne tocată de vită

250 g carne tocată de porc

3 ouă

1 căpăţână de usturoi

1 ceapă

1 kg cartofi mici

piper

1 plic condimente pentru porc

sare

apă

3 linguri ulei

Cum se prepară rulada cu carne tocată

Speli cotletul, îl tai în 2 pe grosime, dar nu până la capăt, îl baţi bine şi condimentezi cu sare şi piper. Îl căleşti puţin în ulei, câteva minute. Într-un vas, amesteci carnea tocată de vită cu cea de porc,  adaugi 3 ouă crude, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, condimentele, piper şi sare după gust. Amesteci totul foarte bine. Pui feliile de bacon pe blat, câte două suprapuse la mijloc, unele după altele, aşezi cotletul peste ele, adaugi umplutura şi rulezi. Prinzi cu scobitori din loc în loc, să nu se desprindă. Aşezi rulada într-o tavă tapetată, lângă cartofii spălaţi, curăţaţi de coajă şi condimentaţi. Dai la cuptor 1 oră. Întorci rulada din când în când, să se rumenească pe toate părţile. La nevoie, mai adaugi apă.