Ruladă cu banane şi frişcă

rulada frisca banane jpeg

Cauţi o idee de dulciuri uşoare, răcoroase şi istpititoare? Iată una de ruladă cu banane şi frişcă, pregătită în numai o oră.

Ruladă cu banane şi frişcă - Ingrediente

Pentru blat 150 g făină 1 linguriţă praf de copt 20 g cacao 4 albuşuri 4 linguri apă minerală rece 150 g zahăr 4 linguri zahăr pudră

2 pliculeţe gelatină

750 ml frişcă lichidă

1 esenţă de vanilie

60 g zahăr pudră

3 linguri praf de cappuccino instant

zeama de la o lămâie

3 banane

fulgi de ciocolată pentru decor

Ruladă cu banane şi frişcă - Cum se prepară

Făina se cerne cu praful de copt şi cacaua. Albuşurile se bat spumă ­tare împreună cu apa minerală turnată treptat şi cu zahărul. Se încorporează făina, ­cacaua şi praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus. Se întinde aluat­ul într-o tavă cu hârtie de copt şi se coace 15 minute. Se răstoarnă blatul pe o hârtie de copt presărată cu zahărul pudră şi se desprinde uşor hârtia pe care s-a copt. Se lasă să se răcească.

Gelatina se ­pune la înmuiat în apă rece, ­după ­care se topeşte, dar fără să dea în clocot. Frişca se bate împreună cu zahărul pudră, praful de ­cappuccino şi esenţa. Se adaugă gelatina topită şi se amestecă bine. Se întinde 2/3 din cremă peste blat şi se aşază bananele tăiate ­felii, care în prealabil au fost stropite cu zeamă de lămâie. Se rulează şi se dă la frigider, ca să se întărească crema. Se scoate din frigider, se îmbracă cu crema rămasă şi se decorează cu fulgi de ciocolată.