Ruladă cu brânză

Ruladă cu branza jpeg

Puteţi încerca această reţetă de rulada cu branza atunci când aveţi musafiri sau, pur şi simplu, pentru a vă răsfăţa.

Ingrediente:

Pentru aluat: 170 g făină 1 gălbenuş 100 g unt 2 linguri apă

150 g brânză de vaci cremoasă

100 g telemea de oi

Mod de preparare rulada cu branza:

Se cerne făina într-un castron, se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă cu degetele până se obţine o compoziţie nisipoasă. Se adaugă gălbenuşul bătut cu două linguri de apă şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen şi elastic. Se împachetează în folie şi se lasă la rece circa 30 de minute. Între timp, se rade telemeaua şi se amestecă cu brânza de vaci cremoasă până se omogenizează. Se întinde aluatul în foaie subţire, se întinde crema de brânză şi se rulează. Se taie sulul în felii cu grosimea de circa 1 cm grosime şi se aşază, cu faţa în sus, într-o tavă tapetată cu folie specială de copt.

Se coc câteva minute la foc iute, până se umflă, apoi se reduce focul la temperatură potrivită şi se lasă rulada cu branza la copt până se rumeneste uşor deasupra.

Prajitura cu branza si coacaze rosii

Prajitura cu branza si coacaze rosii

Clatite cu branza

Clatite cu branza

Tarta cu prune si branza de vaci

Tarta cu prune si branza de vaci