Ruladă cu cacao

Un desert uşor de preparat pentru ocaziile speciale, rulada cu cacao şi caise uscate te va cuceri chiar de la prima degustare!
Ai nevoie de
Pentru blat
7 ouă
120 g zahăr
70 g cacao
Pentru umplutură
200 g caise uscate
400 g smântână pentru frişcă
100 g zahăr
Pentru decor
2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile şi presari zahărul, până obţii o spumă. Adaugi, unul câte unul, gălbenuşurile apoi pudra de cacao. Torni aluatul într-o tavă unsă cu unt şi-l coci 12-15 minute, la 180° C.
Între timp te ocupi de cremă. Baţi smântâna rece cu zahărul până devine cremoasă. Pui deoparte 4 linguri din cremă, iar pe restul o amesteci cu caisele uscate tăiate cubuleţe.
Blatul fierbinte îl înfăşori într-un prosop umed şi-l laşi să se răcească 20 de minute. Ulterior, îl desfaci din prosop şi-l ungi cu crema de caise. Acoperi rulada cu restul de cremă şi o decorezi cu fulgi de cocos. O dai la frigider 2-3 ore.
Foto: Profimedia