Ruladă cu cremă de vanilie

Rulada de ciocolata jpeg

Un desert delicios pe placul tuturor. Ingrediente: 3 ouă 100 g unt 4 linguri zahăr pudră 200 g ciocolată amăruie 2 linguri pudră de cacao 3 linguri făină 1 praf de sare Pentru cremă 3 gălbenuşuri 150 g zahăr 150 ml lapte dulce 150 g unt 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat, se freacă untul cu zahărul, se adaugă ouăle, pe rând, apoi ciocolata topită separat pe baie de aburi. Când compoziţia este uniformă, se adaugă făina cernută cu pudra de cacao şi praful de sare.  Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt şi se coace circa 12-15 minute, la temperatură potrivită (blatul trebuie să rămână moale pentru a nu se sfărâma). Se scoate blatul pe un prosop umezit uşor şi se rulează. Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie, se adaugă, în fir subţire, laptele fierbinte şi se pune apoi compoziţia la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se amestecă până se mai răcoreşte, apoi se mixează energic cu untul moale tăiat bucăţele, până se asimilează complet. Se întinde blatul pe planşetă, se pune crema pe toată suprafaţa lui şi se rulează la loc, cât mai strâns.

Se lasă să stea la rece pentru a se întări bine şi se taie felii în momentul servirii.