Ruladă cu cremă de vanilie şi fructe de pădure FOTO
Această ruladă cu cremă de vanilie şi fructe de pădure este un desert care nu e musai să se prepare numai vara. Pentru că fructele de pădure pot fi congelate, ele pot fi folosite foarte simplu în diverse prăjituri.
Ruladă cu cremă de vanilie şi fructe de pădure - Ingrediente (1 ruladă)
Pentru blat 4 ouă 120 g zahăr 120 g făină 1 linguriţă praf de copt
300 ml lapte
100 g zahăr
1 esenţă de vanilie
3 ouă
250 g unt
150 g frişcă
100 g afine din conservă sau congelate
100 g fulgi de migdale
Ruladă cu cremă de vanilie şi fructe de pădure - Mod de preparare
Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din zahăr, iar albuşurile se bat spumă cu cealaltă jumătate de zahăr. Se amestecă încet ambele compoziţii şi se adaugă treptat făina şi praful de copt.
Se toarnă aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 15 minute, după care se lasă la răcit.
Într-un vas, se amestecă laptele, zahărul, esenţa de vanilie şi puţin suc de afine. Se pune pe foc, se adaugă ouăle bătute şi se lasă până se îngroaşă crema, amestecând continuu, după care se lasă să se răcească. Se încorporează frişca şi untul moale în crema de vanilie.
Se amestecă 2/3 din cremă cu afinele din conservă scurse şi se întinde crema pe blatul răcit. Se ruleză cu ajutorul hârtiei de copt şi se dă la frigider pentru o oră, pentru a se întări.
Se scoate de la frigider, se unge cu puţină cremă şi se tapetează cu fulgii de migdale. Cu ajutorul unui poş, se ornează deasupra cu cremă. Se taie felii şi se serveşte.
foto: ImageFood