Ruladă cu ficăţei de pui

Image: 09994, Credit line: profimedia cz jpeg

Poftim la ruladă! Gustoasă, caldă şi ademenitoare!

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină 1 gălbenuş 125 g unt 1 praf de sare apă

Pentru umplutură

500 g ficăţei de pui

100 g costiţă afumată

3-4 ciuperci

3 linguri spanac congelat

câteva felii subţiri de slăninuţă

1 felie de franzelă

1 ceapă

2 ouă

1 căţel de usturoi

1 lingură ulei

1 linguriţă cimbru uscat

tarhon uscat

sare

piper

Cum se prepară

Se freacă untul cu făina, se adaugă gălbenuşul, sarea şi câte puţină apă, frământându-se până când capătă consistenţa unui aluat potrivit. Se lasă la rece 30 de minute. Se rumeneşte costiţa tăiată cubuleţe, se scoate deoparte şi, în grăsimea rămasă, se căleşte ceapa tocată, se adaugă ficăţeii tăiaţi bucăţele şi ciupercile tăiate mărunt.

Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, se lasă la răcit. Se amestecă într-un castron ficăţeii, ciupercile, ceapa, costiţa, franzela înmuiată în apă şi bine stoarsă, ouăle

bătute uşor, usturoiul zdrobit, cimbru, tarhon, sare şi piper, după gust.

Se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, se întind spanacul scurs şi umplutura, se aşază feliile de slăninuţă şi se rulează strâns. Se pune rulada într-o formă de chec unsă cu ulei, se ornează deasupra cu fâşii de aluat (după inspiraţie şi pricepere), se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri şi se pune la cuptor pentru 45 de minute. Rulada se serveşte caldă, tăiată felii.

sursa foto: ImageFood