Ruladă cu ficăţei de pui

Poftim la ruladă! Gustoasă, caldă şi ademenitoare!
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină 1 gălbenuş 125 g unt 1 praf de sare apă
Pentru umplutură
500 g ficăţei de pui
100 g costiţă afumată
3-4 ciuperci
3 linguri spanac congelat
câteva felii subţiri de slăninuţă
1 felie de franzelă
1 ceapă
2 ouă
1 căţel de usturoi
1 lingură ulei
1 linguriţă cimbru uscat
tarhon uscat
sare
piper
Cum se prepară
Se freacă untul cu făina, se adaugă gălbenuşul, sarea şi câte puţină apă, frământându-se până când capătă consistenţa unui aluat potrivit. Se lasă la rece 30 de minute. Se rumeneşte costiţa tăiată cubuleţe, se scoate deoparte şi, în grăsimea rămasă, se căleşte ceapa tocată, se adaugă ficăţeii tăiaţi bucăţele şi ciupercile tăiate mărunt.
Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, se lasă la răcit. Se amestecă într-un castron ficăţeii, ciupercile, ceapa, costiţa, franzela înmuiată în apă şi bine stoarsă, ouăle
bătute uşor, usturoiul zdrobit, cimbru, tarhon, sare şi piper, după gust.
Se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, se întind spanacul scurs şi umplutura, se aşază feliile de slăninuţă şi se rulează strâns. Se pune rulada într-o formă de chec unsă cu ulei, se ornează deasupra cu fâşii de aluat (după inspiraţie şi pricepere), se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri şi se pune la cuptor pentru 45 de minute. Rulada se serveşte caldă, tăiată felii.
sursa foto: ImageFood