Ruladă cu mandarine

rulada mandarine jpeg

Toate citricele sunt pe rafturile magazinelor, iar noi ne-am gândit să profităm de ele şi să gătim această delicioasă ruladă cu mandarine.

Ingrediente pentru ruladă cu mandarine

4 ouă 30 g cacao 100 g zahăr pudră 70 g unt 1 cutie mică compot de mandarine 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă coajă de lămâie rasă

Pentru decor

2 linguri gem de portocale sau de caise

1 lingură rom

nucă de cocos

2 mandarine

glazură de ciocolată neagră

Mod de preparare pentru ruladă cu mandarine

Se scurg mandarinele din compot şi se păstrează sucul. Se bate untul moale cu zahărul, se adaugă cacaua, scorţişoara, gălbenuşurile, coaja de lămâie şi se omogenizează amestecul. Se adaugă sucul de la compotul de mandarine şi făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare.

Se unge cu unt o formă mai îngustă şi înaltă şi se tapetează cu făină. Se toarnă 2/3 din aluat, se acoperă cu mandarinele din compot, apoi se pune aluatul rămas. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute.

Se amestecă gemul cu romul. Se scoate prăjitura din formă, se unge cu gemul cu rom, se presară cu nucă de cocos şi se lasă să se răcească. Se decorează cu felii de mandarine, trecute pe jumătate prin glazura de ciocolată, şi cu fulgi de cocos. Rulada cu mandarine se serveşte rece sau la temperatura camerei.

sursa foto: Image Food