Ruladă cu mere

rulada cu mere jpeg

Merele te pot scoate din încurcătură în orice situaţie în care vrei un desert bun. O ruladă cu mere este tocmai potrivită.

Ingrediente pentru ruladă cu mere

400 g făină 25 g drojdie 200 ml lapte 200 g zahăr 500 g mere 200 g nuci 1 linguriţă scorţişoară 3 linguri ulei 1 ou susan

Mod de preparare pentru ruladă cu mere

Se face o ­maia din drojdie, ­două linguri de făină, o linguriţă de zahăr şi puţină apă caldă. Se ­lasă la crescut, apoi se toarnă peste ­făină. Se adaugă ­două linguri de zahăr şi se frământă ­aluatul adăugând treptat laptele cald. La final, se pune uleiul călduţ şi se lasă aluatul să crească 30 de minute la cald. Se curăţă merele, se dau pe răzătoare şi se amestecă cu zahărul rămas şi cu scorţişoara. Se împarte aluatul crescut în două părţi, din care se întind două foi subţiri.

Pe o foaie se întinde jumătate din compoziţia de mere rase, se presară jumătate din nuca întreagă şi se rulează. Se procedează la fel cu cealaltă foaie. Se pun cele ­două rulade cu mere într-o tavă ­unsă şi tapetată, se ung cu gălbenuş, se presară puţin susan şi se dau la cuptor pentru 50 de minute.