Ruladă cu nucă şi cacao

rulada cu nuca si cacao jpeg

Avem pentru voi azi, o propunere nou, de ruladă cu nucă şi cacao. Este foarte uşor de preparat şi pe gustul multora. Poţi însoţi o felie din această ruladă cu o cană de ceai ori de cafea fierbinte.

Ruladă cu nucă şi cacao - Ingrediente (1 ruladă)

Pentru aluat 4 ouă 150 g zahăr 50 g amidon alimentar 2 linguri nucă măcinată 50 g făină 3 linguri apă fierbinte 1 praf de copt

200 g nuci măcinate

150 ml lapte dulce

100 g zahăr pudră

100 g unt

3 linguri cacao

100 g ciocolată neagră

1 lingură unt

Ruladă cu nucă şi cacao - Cum se prepară

Se mixează toate ingre­dientele pentru aluat până când se formează o compoziţie omogenă. Se toarnă compoziţia într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puţin unt şi tapetată cu folie specială pentru copt şi se coace circa 10-15 minute, la foc potrivit. Se scoate blatul copt pe un prosop umezit şi se rulează cu tot cu folia de copt. Se lasă să se răcească.

Între timp, se fierbe laptele cu zahărul, cacaua şi nuca măcinată, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi, după ce se răcoreşte, se freacă cu untul.

Se întinde cu grijă foaia de ruladă, se îndepărtează folia de copt, se întinde deasupra crema de nuci şi se rulează la loc. Separat, se topeşte ciocolata neagră pe ­baie de aburi, se freacă cu untul şi se toarnă caldă ­peste ruladă. Se lasă la rece 2-3 ore, ca să se întărească glazura, şi apoi se taie felii.