Ruladă cu nucă şi cacao
Avem pentru voi azi, o propunere nou, de ruladă cu nucă şi cacao. Este foarte uşor de preparat şi pe gustul multora. Poţi însoţi o felie din această ruladă cu o cană de ceai ori de cafea fierbinte.
Ruladă cu nucă şi cacao - Ingrediente (1 ruladă)
Pentru aluat 4 ouă 150 g zahăr 50 g amidon alimentar 2 linguri nucă măcinată 50 g făină 3 linguri apă fierbinte 1 praf de copt
200 g nuci măcinate
150 ml lapte dulce
100 g zahăr pudră
100 g unt
3 linguri cacao
100 g ciocolată neagră
1 lingură unt
Ruladă cu nucă şi cacao - Cum se prepară
Se mixează toate ingredientele pentru aluat până când se formează o compoziţie omogenă. Se toarnă compoziţia într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puţin unt şi tapetată cu folie specială pentru copt şi se coace circa 10-15 minute, la foc potrivit. Se scoate blatul copt pe un prosop umezit şi se rulează cu tot cu folia de copt. Se lasă să se răcească.
Între timp, se fierbe laptele cu zahărul, cacaua şi nuca măcinată, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi, după ce se răcoreşte, se freacă cu untul.
Se întinde cu grijă foaia de ruladă, se îndepărtează folia de copt, se întinde deasupra crema de nuci şi se rulează la loc. Separat, se topeşte ciocolata neagră pe baie de aburi, se freacă cu untul şi se toarnă caldă peste ruladă. Se lasă la rece 2-3 ore, ca să se întărească glazura, şi apoi se taie felii.