Ruladă cu nucă şi nuga FOTO

Nuga este un ingredient principal pentru această prăjitură şi o poţi prepara astfel. Cum poţi prepara nuga pentru rulada cu nucă şi nuga? Nimic mai simplu.
Ruladă cu nucă şi nuga - Ingrediente (8 porţii)
Pentru aluat 4 ouă 120 g zahăr pudră 100 g făină 30 g cacao
300 ml frişcă lichidă
150 g nuga
2 linguri de rom
300 g nucă măcinată
100 g ciocolată
sau cacao
100 g ciocolată menaj măcinată
Ruladă cu nucă şi nuga - Mod de preparare
Se bat ouăle întregi cu zahărul până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă apoi făina împreună cu cacaua şi se amestecă încet.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă aluatul. Se repartizează în mod egal pe întreaga suprafaţă. Se pune la copt timp de aproximativ 10-15 minute. Se bate frişca bine şi se amestecă cu nuga topită cu ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă în crema de nuga romul şi se amestecă bine.

Se scoate blatul din tavă şi se îndepărtează hârtia de copt. Pe un prosop umed sau pe altă hârtie de copt se aşază blatul, se pun două treimi din cremă şi se presară 1/4 nucă. Se rulează şi se lasă la rece două ore sau peste noapte.

Se acoperă rulada cu crema rămasă şi se tapetează cu nucile rămase. Se ornează cu cremă, bucăţi de ciocolată sau cu cacao şi se taie felii.
