Ruladă cu prune şi cremă de brânză

Plum and cheese strudel jpeg

Numai cuvinte de laudă găseşti la adresa prunelor. la fel se va întâmpla şi după ce găteşti această ruladă cu prune şi cremă de brânză.

Porţii 4 Dificultate mică Timp 75 minute

Ingrediente

Pentru blat

8 ouă

8 linguri zahăr

esenţă de vanilie

8 linguri făină

Pentru umplutură

1 kg prune

1 cană zahar

2 linguriţe scorţişoară

Pentru crema de brânză

200 ml smântână

300 g brânză de vaci

4 linguri zahăr pudră

esenţă de vanilie

Mod de preparare

Separi albuşurile, le baţi împreună cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina şi amesteci uşor. Tapetezi cu hârtie de copt tava de aragaz şi întinzi compoziţia. O coci 10-20 de minute. Când este gata, scoţi cu tot cu hârtie blatul, pe un ştergar umezit cu apă, şi rulezi.

Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai fâşii şi le pui la fiert, împreună cu zahărul. Le laşi să fiarbă, opreşti focul şi le aromezi cu scorţişoară.

Mixezi smântâna împreună cu brânza de vaci şi zahărul pudră. Adaugi şi esenţa de vanilie.

Desfaci foaia de ruladă din prosop şi întinzi pe toată suprafaţa ei crema de brânză. Aşezi din loc în loc prunele şi începi să rulezi. O laşi la rece 2-3 ore, apoi o tai felii subţiri şi o serveşti cu zahăr pudră.

sursa foto: Profimedia