Ruladă cu scorţişoară şi curmale

Deşi scorţişoara se foloseşte, mai ales, în deserturile cu mere, ea va da un gust deosebit şi acestei rulade.
De ce ai nevoie pentru ruladă cu scorţişoară şi curmale
Pentru aluat
100 g făină
50 g făină de migdale
50 g zahăr pudră
50 g unt rece
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
2 linguri lapte rece
Pentru umplutură
400 g curmale deshidratate, fără sâmburi
1 linguriţă scorţişoară
50 g nuci
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară rulada cu scorţişoară şi curmale
Combini făina albă cu cea de migdale, zahărul pudră, untul, sarea şi vanilia şi frămânţi până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Torni laptele şi amesteci până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la frigider o oră.
Îl împarţi în jumătate şi întinzi două foi. Mixezi curmalele cu scorţişoara până obţii o pastă. Întinzi câte jumătate din pasta de curmale peste foi, presari nucile sfărâmate şi rulezi. Aşezi ruladele în tăvi de chec tapetate şi le ţii la cuptor până când se rumenesc uşor. Le laşi la răcit înainte să le feliezi şi să le pudrezi cu zahăr.