Ruladă cu somon afumat, aperitiv pentru masa de Revelion

Pe lângă mezeluri, preparate tradiţionale şi ouă umplute, platoul cu aperitiv pentru masa de Revelion poate fi completat cu o reţetă delicioasă de ruladă cu somon afumat. Nu este deloc greu de preparat şi, în plus, combinaţia de somon cu cremă de brânză şi ardei roşu îţi va răsfăţa papilele gustative.
Ingrediente Ruladă cu somon afumat
Pentru aluat
- 80 g făină
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- sare
- ulei
Pentru umplutură
- 200 g somon afumat
- 100 g cremă de brânză
- 1 lingura brânză de vaci
- pătrunjel
- 1 lămâie
- sare şi piper
- 1 ardei gras, roşu
Mod de preparare Ruladă cu somon afumat
Într-un bol adaugă făina şi oulăle, pune uleiul, sarea şi puţin lapte şi amestecă bine până când obţii un amestec omogen. Completează cu lapte până când amestecul se subţiază, precum aluatul de clătite. Într-o tigaie încinsă, pune o linguriţă de ulei şi un polonic din amestec. Se prepară tot aluatul în acelaşi mod.
Pentru a obţine umplutura pentru ruladă, amestecă brânza de vaci, crema de brânză, sucul de lămâie, sare, piper şi ardeiul roşu tăiat mărunt.
Ia fiecare clătită şi umple-o cu acest amestec şi adaugă câte o felie de somon afumat. Rulează şi repetă procedeul. Pune ruladele pe un platou şi lasă-le la rece.
Poftă bună!