Ruladă cu şuncă

Pastry Rolls with Ham jpeg

Se prepară rapid, cu numai câteva ingrediente. Încearcă şi tu reţeta de ruladă cu şuncă!

Ruladă cu şuncă - Ingrediente

Pentru aluat

140 g unt 120 g făină 300 ml lapte 4 ouă sare

Pentru umplutură

100 g unt

1 lingură muştar

200 g şuncă

1 ardei roşu

sare

piper

Preparare

Pentru aluat, topeşti untul la foc mic, dai vasul deoparte, adaugi făina şi amesteci bine. Torni treptat laptele rece şi amesteci încontinuu. Pui pe rând ouăle în compoziţie, le omogenizezi şi adaugi un praf de sare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o laşi la cuptorul deja încălzit 30 de minute. Când este gata, o răstorni peste altă foaie de copt şi o rulezi bine.

Pentru umplutură, laşi untul să se încălzească la temperatura camerei, adaugi muştarul, sare şi piper după gust, ardeiul tocat şi le amesteci bine. Desfaci rulada şi întinzi umplutura pe toată suprafaţa, apoi aşezi şunca. Rulezi la loc, o înveleşti în folie alimentară şi o păstrezi la rece până în momentul servirii.

Foto: Profimedia