Ruladă de curcan cu spanac

rulada de curcan cu spanac jpeg

Nu m-am hotărât cum voi servi la cină această ruladă de curcan cu spanac. Am musafiri şi nu ştiu dacă să o servesc drept aperitiv ori ca fel principal lângă care voi pune o garnitură de fasole verde ori de cartofi, sau, de ce nu, o salată.

Ruladă de curcan cu spanac - Ingrediente (1 ruladă)

10 felii bacon 1 pulpă curcan dezosată 200 g spanac 1 ceapă 2-3 linguri ulei 10-12 caise uscate 200 ml bere neagră 4 căţei de usturoi sare piper cimbru 5 linguri suc de roşii

Ruladă de curcan cu spanac - Mod de preparare

Căleşti în ulei ceapa tocată şi, când devine sticloasă, adaugi spanacul şi usturoiul pisat. Pui sare şi piper după gust şi ţii la călit 2-3 minute. Tai carnea, o baţi cu ciocanul pentru a o frăgezi, întinzi peste ea spanacul şi aşezi din loc în loc caisele uscate. Rulezi, pui deasupra feliile de bacon, legi carnea cu o sfoară şi o aşezi în tavă. Torni berea amestecată cu sucul de roşii, pui cimbrul şi acoperi tava cu o folie. Ţii rulada la cuptor 2 ore, dai folia la o parte şi mai laşi să se rumenească 30 de minute.