Ruladă de curcan cu şuncă şi ou

rulada de curcan cu ou jpeg

Vrei să găteşti şi altceva decât mâncare cu sos sau ciorbe? Pregăteşte o ruladă de curcan cu şuncă şi ou. Are un gust minunat!

Ingrediente pentru ruladă:  600 g piept de curcan,  3 linguriţe de cimbru verde,  50 g unt,  150 g feliuţe şuncă de Praga,  3 ouă fierte tari,  100 ml apă,  300 ml vin alb,  sare,  ulei,  piper alb

Pentru garnitură:  3 morcovi mari,  20 bucăţi varză de Bruxelles,  50 g unt,  sare,  piper

Dificultate: medie Timp de preparare: 1h 45 min Nr. portii: 4

Mod de preparare

Pentru ruladă, speli cimbrul verde şi-l toci mărunt. Întinzi pieptul de curcan cât mai subţire, îl netezeşti puţin cu ciocanul de şniţele, condimentezi cu sare şi piper, după  gust, şi-l laşi să se frăgezească 20 de minute în frigider. Tai jumătăţi ouăle fierte. Aşezi peste carne feliile de şuncă, presari cimbrul tocat şi aşezi jumătăţile de ou. Rulezi cât mai strâns, legi cu sfoară şi aşezi ruloul într-o tavă încăpătoare, împreună cu apa şi vinul.

Ungi rulada cu unt, o acoperi cu folie de aluminiu, înţepi în câteva locuri, şi o coci circa 45 de minute. Scoţi folia şi o mai laşi 15 minute. O poţi tăia după ce se răceşte.

Pentru garnitură, cureţi morcovii şi îi tai rondele. Speli verzişoarele şi le pui la fiert cu morcovii într-o crăticioară şi laşi câteva clocote. Scurgi legumele şi le sotezi în unt, condimentezi cu sare şi piper, şi serveşti garnitura cu ruloul de curcan, decorat cu tije de cimbru verde.