Ruladă de curcan în aluat

rulada de curcan in aluat jpeg

Carnea de curcan este delicioasă în această combinaţie de aluat şi legume. Încearcă şi tu reţeta şi descoperă un nou mod de a găti curcanul.

Ingrediente

Pentru friptură

1 kg piept de curcan 3 felii caşcaval 1 praz 6 felii bacon sare piper 4-5 linguri ulei

Pentru aluat

500 g făină

200 ml apă caldă

3 linguri ulei

½ linguriţă praf de copt

1 praf de sare

1 lingură ulei, pentru uns

Mod de preparare

Condimentezi pieptul de curcan cu sare şi piper, după gust, şi-l aşezi într-o tigaie împreună cu uleiul şi apa. Laşi să fiarbă până când sosul a scăzut şi furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Dai deoparte şi ţii la răcorit.

Pentru aluat, amesteci praful de copt cu sarea şi făina. Adaugi uleiul şi apa caldă, puţin câte puţin, frământând până obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini. Îl laşi să se odihnească la temperatura camerei, 30 de minute. Întinzi o foaie subţire din el şi aşezi într-o margine pieptul de curcan. Pui deasupra brânza feliată, feliile de bacon şi foile de praz. Înfăşori în aluat şi ungi cu ulei. Aşezi rulada într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte aluatul.

Pulpă de curcan la cuptor cu legume

Pulpă de curcan la cuptor cu legume

Curcan la cuptor cu sos de unt

Curcan la cuptor cu sos de unt

Pulpe de curcan cu pere în vin rose

Pulpe de curcan cu pere în vin rose