Ruladă de curcan la grătar

Puten Speck Rouladen jpeg

Cea mai bună propunere culinară pentru acest weekend: ruladă de curcan pe grătar.Mmmm, yummmiii!

Ingrediente

1 pipet de curcan 2 banane 2 ardei graşi 4 felii de şuncă frunze de mentă

Pentru sosul marinat

500 ml vin alb sec

boia iute

piper negru măcinat

4 căţei de usturoi zdrobiţi

1 ceapă rondele

1 linguriţă zahăr

1 linguriţă cimbru uscat

2 frunze de dafin

sare

Pentru garnitură

3 ardei graşi roşii şi galbeni

Preparare

Amestecă vinul cu restul ingredientelor de la sos.

Taie pieptul de curcan în patru felii de 2 cm grosime şi aşază-le să fie bine acoperite de sosul condimentat. Acoperă castronul şi lasă-l 30 de minute la rece, pentru a se pătrunde carnea cu aromele din condimente.

Scoate feliile de carne, scurge-le, şterge-le cu un prosop absorbant. Taie ardeii şi bananele pe jumătate. Aşază câte două frunze de mentă pe fiecare bucată de carne, o jumătate de ardei, o felie de şuncă şi o jumătate de banană, ruleaz-o şi prinde-o cu o scobitoare, pentru a nu se desface.

Aşază ruladele pe grătarul bine încins, stropeşte-le cu puţin sos marinat şi rumeneşte-le câte 5 minute pe fiecare parte.

Alături de rulade aşază pe grătar fâşii de ardei graşi, pe care îi serveşti ca garnitură.