Ruladă de curcan umplută cu ciuperci

rulada de curcan umpluta cu ciuperci jpeg

Simplitatea în bucătărie, aduce de multe ori şi un gust deosebit preparatului tău dacă ştii cum să-l prepari. Este şi cazul acestei rulade de curcan umplută cu ciuperci, pe care o poţi prepara pentru întreaga familie ori pentru prieteni.

Ruladă de curcan umplută cu ciuperci - Ingrediente (4 porţii)

1 piept de curcan 300 g ciuperci 1 ceapă 100 g caşcaval 1 ardei gras verde 100 g nuci zdrobite 1 linguriţă miere 1 linguriţă muştar 1/2 linguriţă hrean 3 linguri ulei 1 pahar vin alb sec oregano sare piper

Ruladă de curcan umplută cu ciuperci - Mod de preparare

Se amestecă două linguri de ulei, muştarul, hreanul, mierea, oregano, sare şi piper, după gust, şi se prepară un sos consistent. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt cu o lingură de ulei, se adaugă ciupercile feliate sau tocate, puţină sare şi se lasă la fiert până scade bine zeama lăsată de ciuperci. Se dă la răcit.

Se taie pieptul de curcan în două, se bate uşor cu ciocanul de şniţele pentru a se netezi şi subţia puţin, se unge pe toată suprafaţa cu sosul de muştar, se presară nucile zdrobite, se adaugă fâşii de caşcaval şi de ardei gras, apoi se rulează carnea cu umplutura în interior şi se prinde la capăt cu scobitori, sau se leagă cu sfoară alimentară.

Se aşază rulada ­într-o tavă, se ­unge deasupra cu puţin ulei, se toarnă în tavă o cană de apă şi paharul de vin, se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune la cuptor pentru circa 45 de minute. Se mai adaugă apă dacă mai este nevoie. Se îndepărtează folia şi se mai lasă în cuptor încă 25 de minute, să se rumenească. Se mai unge din când în când cu sosul din tavă.

Se serveşte ­caldă sau rece, tăiată ­felii şi garnisită cu legume gratinate şi cu cremă de muştar.