Ruladă de porc cu cârnaţi

rulada de porc cu carnati jpeg

Sunt mulţi cei care iubesc carnea de porc şi, gurmanzi fiind, ar vrea să o mănânce în fel şi fel de preparate, care mai de care mai gustoase. Unul dintre aceste preparate este rulada de porc cu cârnaţi, gata într-o oră şi jumătate. Rezultatul este, însă, absolut delicios.

Ruladă de porc cu cârnaţi - Ingrediente (5 porţii)

1 kg cotlet de porc 2 cârnaţi proaspeţi 2 cepe 500 g ciuperci ulei 1 pahar cu vin alb sare piper

Ruladă de porc cu cârnaţi - Mod de preparare

Speli cotletul, îl tai în felii de aproximativ 1,5 cm şi le baţi ca pe şniţele. Le condimentezi cu sare şi piper, le ungi cu puţin ulei şi le laşi deoparte. Tai ceapa şi ciupercile cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei, până când se evaporă apa. Le laşi la răcorit şi le adaugi peste bucăţile de cotlet condimentate, aşezi şi cârnaţii, apoi rulezi. Într-o tavă unsă cu un pic de ulei, pui rulourile, le stropeşti cu vinul alb şi le acoperi cu o folie de aluminiu. Le dai la cuptorul încins la 200 de grade timp de o oră. Poţi servi friptura cu garnitură de pilaf.