Ruladă de porc cu ierburi

Rulada de porc jpeg

O reţetă ideală dacă ai musafiri sau dacă vrei să-ţi impresionezi prietenii. Uite paşii pe care trebuie să-i urmezi ca să prepari această ruladă...

Ingrediente:

1 kg muşchi sau pulpă de porc 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 100 ml ulei 400 ml vin alb sec 4 căţei de usturoi 2 legături ştevie 1 legătură pătrunjel sare piper

Mod de preparare:

Speli părunjelul, ceapa şi usturoiul verde, le tai şi le pui într-un bol. Cureţi frunzele de ştevie, le speli bine şi le opăreşti câteva minute în apă cu sare. Le laşi să se scurgă.

Cureţi carnea de pieliţe, o speli bine şi o ştergi cu un şervet absorbant. Baţi carnea cu ciocanul de şniţele, o dai cu sare şi piper, apoi pui la mijloc jumătate din cantitatea de verdeaţă şi frunzele de ştevie.

Rulezi carnea şi o legi cu aţă. O aşezi într-o tavă termorezistentă, pui peste uleiul, căţeii de usturoi pisat, presari verdeaţa rămasă şi torni vinul. Potriveşti cu sare şi piper după gust.

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins pentru 40 de minute. Înlături folia şi laşi în cuptor până se rumeneşte carnea.

FOTO Profimedia