Ruladă de porc cu legume, reţetă festivă

Carnea de porc este fragedă şi, dacă este preparată corespunzător, ţi se topeşte în gură atunci când o mănânci. În combinaţie cu legume şi sos de vin este un deliciu căruia nu-i poţi să-i rezişti.
De ce ai nevoie pentru ruladă de porc cu legume
1 file de porc de 1- 1,5 kg
50 g unt
50 ml ulei
1 căpăţână de usturoi
1 morcov
1 ardei gras roşu
1 dovlecel
200 ml apă
200 g caşcaval
2 linguri bulion
100 ml apă
sare
piper
cimbru
Cum se prepară rulada de porc cu legume
Speli carnea şi o ştergi cu prosoape de hârtie, o tai în două pe lungime, dar nu până la capăt. O ungi cu ulei pe ambele părţi, condimentezi cu sare, piper şi cimbru. Adaugi căţeii de usturoi feliaţi, rulezi, înveleşti în folie alimentară şi dai la frigider pentru 1 oră. Topeşti untul şi adaugi legumele curăţate şi tăiate cubuleţe mici. Căleşti puţin, apoi adaugi apa şi laşi să fiarbă 30 de minute. Asezonezi cu sare şi piper. Dacă încă mai au apă, o scurgi. Scoţi carnea de la frigider, iei usturoiul şi îl pui în tavă. Pui legumele pe carne, adaugi caşcavalul cubuleţe, rulezi şi pui într-o tavă unsă cu ulei. Acoperi cu folie de aluminiu şi dai la cuptor 80 de minute. Scoţi folia, adaugi apa amestecată cu bulion şi întorci rulada de mai multe ori, până capătă culoarea aurie. După aproximativ 30 de minute este gata.