Ruladă de pui

CMA Puten Wirsing Roellchen jpeg

Aproape că nu e casă în care să nu lipsească ceva carne de pui. O poţi prepara în fel şi chip dar provocarea noastră de azi este o ruladă de pui cu spanac.

Ingrediente

un pipet de pui mare, dezosat 100 g spanac congelat 100 g caşcaval ras 2 linguri ulei 1/2 ceapă sare piper

Mod de preparare

Se spală carnea, se curăţă de pieliţă, se condimentează cu sare şi piper şi se pune între două folii de plastic. Se bate cu ciocanul de şniţele pânp ajunge la grosimea de 1 cm.

Se căleşte ceapa tocată mărunt, se adaugă spanacul, sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc mic până când amestecul devine o pastă omogenă.

Se toarnă spanacul peste pieptul de pui, se întinde uniform ( se lasă liber pe margini cam 1 cm), se presară caşcavalul ras, se condimentează cu puţin piper, se rulează şi se prinde cu scobitori.

Se pune într-o tavă termorezistentă cu puţină apă şi 2 linguri de ulei. Se coace în cuptorul încins 30 de minute, se întoarce pe partea cealaltă şi se mai lasă aproximativ 30 de minute.