Ruladă de pui cu sos pesto

Carnea de pasăre nu lipseşte din meniurile copiilor, ale bunicilor, în diete... Este bună pentru toată lumea dintr-un simplu motiv: este uşor de digerat, uşor de preparat şi foarte gustoasă.
Dificultate mică Preparare 70' Pentru 4 porţii
Ingrediente
500 g piept de curcan
100 g supă strecurată de pui sau legume
1 crenguţă de rozmarin
100 ml vin alb sec
Pentru sosul pesto
5 g frunze de busuioc
2 căţei de usturoi
2 linguri seminţe de pin
1 lingură parmezan răzuit
100 ml ulei de măsline
sare
Mod de preparare
Speli frunzele de busuioc, le usuci bine cu prosoape absorbante şi le introduci în blender. Adaugi căţeii de usturoi, seminţele de pin, parmezanul ras, sare, după gust, şi uleiul de măsline, turnat treptat. Mixezi ingredientele până devin o pastă.
Separat, tai pieptul de curcan felii grosuţe, pe care le subţiezi puţin şi le dai o formă dreptunghiulară cu ajutorul ciocanului de şniţele. Aşezi bucăţile de carne pe planşetă, le ungi cu sosul pesto şi le rulezi cât mai strâns, sub formă de ruladă. Le poţi prinde cu scobitori pentru a nu se desface.
Le aşezi într-un vas termorezistent, adaugi supă strecurată de pui sau de legume, crenguţa de rozmarin, vinul şi apoi introduci forma la cuptor pentru circa 40-45 de minute, având grijă să le stropeşti din când în când cu sosul din tavă.