Ruladă de pui cu spanac
Ştim toţi desenele animate cu Popoye Marinarul, musculosul personaj care devenea puternic după ce mânca spanac. Nu ştim câtă forţă veţi avea după ce veţi mânca din această ruladă de pui cu spanac, dar ştim sigur că îţi va plăcea atât de mult că nu te vei mai sătura.
Ruladă de pui cu spanac - Ingrediente
un piept de pui mare, dezosat 100 g spanac congelat 100 g caşcaval ras 2 linguri ulei ½ ceapă sare piper
Ruladă de pui cu spanac - Cum se prepară
Se spală carnea, se curăţă de pieliţă, se condimentează cu sare şi piper şi se pune între două folii de plastic. Se bate cu ciocanul de şniţele până ajunge la grosimea de 1 cm.
Se căleşte ceapa tocată mărunt, se adaugă spanacul, sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc mic până când amestecul devine o pastă omogenă. Se toarnă spanacul peste pieptul de pui, se întinde uniform (se lasă liber pe margini cam 1 cm), se presară caşcavalul ras, se condimentează cu puţin piper, se rulează şi se prinde cu scobitori. Se pune într-o tavă
termorezistentă cu puţină apă şi 2 linguri de ulei. Se coace în cuptorul încins 30 minute, se întoarce pe partea cealaltă şi rulada de pui cu spanac se mai lasă aproximativ 30 minute.